Via een digitale nieuwsbrief houdt u uw klanten en relaties op de hoogte van uw bedrijf. Online marketing is uitermate geschikt om gegevens van (toekomstig) klanten in te winnen en zo uw omzet te verhogen.

Een digitale nieuwsbrief is een periodieke e-mail waarin u een actie onder de aandacht brengt, of simpelweg informatie in de vorm van nieuws verstrekt. De digitale nieuwsbrief heeft een vluchtig karakter, in tegenstelling tot een e-zine (‘electronic magazine’) dat vaak meer dan 10 pagina's aan artikelen en afbeeldingen bevat. U geeft door te mailen aan dat u waarde hecht aan de relatie met uw klant en dat uw bedrijf in beweging is.

De kracht van een digitale nieuwsbrief in vogelvlucht

Goedkoper

Een digitale nieuwsbrief is goedkoper dan een papieren nieuwsbrief. U heeft geen druk-, papier- en portokosten meer. Wel heeft u te maken met de kosten voor het ontwerp, eventueel de tekst en de verzendkosten. U kunt heel simpel uitrekenen wat u kwijt bent.

Meetbaar resultaat

Blijft het bij papieren mailings altijd maar de vraag of u uw doelgroep bereikt, bij een digitale nieuwsbrief is de respons direct meetbaar. Als u gebruik maakt van ons softwarepakket kunt u exact zien wie u e-mail opent, doorstuurt en op welke links er wordt geklikt.

Hoge respons

Een digitale nieuwsbrief kan bezoekers naar uw website leiden. Dat het werkt, bewijst de nieuwsbrief van één van onze klanten. Na het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief, heeft binnen 24 uur een derde een bezoek gebracht aan de betreffende site.

Timing

Wilt u dat uw relaties 's ochtends bij het opstarten van de computer uw boodschap aantreft? Dan verstuurt u vroeg in de ochtend of zelfs de nacht ervoor. Liever rond lunchtijd of juist na het avondeten als de klant meer tijd heeft? Bepaal het tijdstip van verzending zelf en laat het systeem automatisch versturen.

Altijd actueel

Door de langere productietermijn gaat er bij een papieren nieuwsbrief al snel twee weken overheen voordat uw klant de inhoud onder ogen krijgt. In die tijd kunnen er dingen veranderd zijn. Heeft u iets te melden, dan kunt u uw klanten heel snel bereiken met een digitale nieuwsbrief.

Probeer het gratis