Checkt u ook zo vaak uw e-mail? Leer een e-mailclient gebruiken en werk zo efficiënter. Lees over de voordelen.

Een e-mailclient is een programma waarmee e-mail wordt getypt, verstuurd en ontvangen. Waarschijnlijk gebruikt u zelf een e-mailservice, zoals Gmail of Hotmail. Een e-mailclient is veelzijdiger aangezien meerdere e-mailaccounts kunnen worden beheerd. Daarnaast maakt een client e-mails doorzoekbaar.

Verschillende e-mailclients

Er zijn verschillende e-mailclients. Velen hebben een grafische interface (Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook), sommigen zijn tekst gebaseerd (Mutt).

  • Microsoft Outlook
  • Mozilla Thunderbird
  • Apple Mail
  • Lotus Notes
  • Windows Live Mail

Kies een e-mailclient en installeer deze op uw computer.

E-mailaccounts instellen

De belangrijkste stap; uw e-mailaccounts instellen. Bij de meeste e-mailclients wordt u stap voor stap begeleidt in dit proces, maar het kan zijn dat u er toch niet helemaal uit komt. In dit geval is er altijd een hele uitgebreide helpfunctie of FAQ (veelgestelde vragen) sectie beschikbaar. Bezoek hiervoor de website van de programmamaker of Google.

Klaar voor gebruik

We kunnen de e-mailclient nu gebruiken. Druk op de knop 'Verzenden/Ontvangen' of 'Mail ophalen/versturen' en zie hoe uw e-mailaccounts zich tegelijkertijd updaten. De e-mails worden nu overal gemarkeerd als 'Gelezen', ook wanneer u inlogt via uw e-mailservice website.