U heeft een groot adressenbestand maar ziet op tegen het importeren van uw contacten naar een e-mailmarketingprogramma. Begrijpelijk, tot nu!

Een altijd terugkerende taak, het beheren van uw adressen/contactenlijst. Wanneer andere programma's daar mee moeten communiceren wordt het al helemaal ingewikkeld. Lezen ze wel dezelfde taal en wat gebeurt er met een ontbrekend veld? Het toevoegen, aanpassen en verwijderen van contactpersonen is ontzettend eenvoudig. Zelfs een complete adressenlijst importeren doet u via enkele muisklikken.

Importeer uw contacten

Bij tabblad 'Manage subscribers' kunt u uw e-mail contacten beheren. Bij HTML-mailing werken we met abonneelijsten. Zo kunt u een lijst maken van al uw contactpersonen uit de Randstad, alle studenten of alle mensen die product 'X' hebben gekocht.

We maken dus eerst een abonneelijst aan en geven deze een naam. De naam is altijd wijzigbaar. U geeft aan hoe mensen op deze lijst komen; via een enkele of dubbele inschrijving. Er staat bij wat dat betekent.

Nu de lijst gemaakt is gaan we contactpersonen importeren. Dit kan op twee manieren; handmatig of via een bestand.

Handmatig importeren

Naast het e-mailadres kunnen voor- en achternaam ook worden ingevoerd voor gepersonaliseerde e-mails. "Goedemiddag mr. Horst" staat natuurlijk professioneler dan "Goedemiddag klant". Er kunnen allerlei specifieke invoervelden worden ingevuld. Dit moet wel via een bestand gebeuren.

Een bestand importeren

Dit gebeurt via een komma of tab - gescheiden textbestand. Klinkt gek, is het niet. Allerlei veelgebruikte programma's werken met dit soort bestanden. Microsoft Excel, Microsoft Outlook, Outlook Express en veel CRM programma's bijvoorbeeld.

Selecteer uw adressenlijst en klik op 'Import these subscribers'. Geef aan welke kolom met informatie, welke benaming moet krijgen (e-mailadres, voornaam, leeftijd etc.) en het importeren is gebeurd!

Beheer uw contacten

Ook het beheer van contacten is erg gemakkelijk. Klik weer op 'Manage subscribers' en daarna op de lijst met abonnees die u wilt beheren. U krijgt nu een uitgebreid overzicht te zien van de personen in die lijst. Hoeveel het er zijn, wie het zijn, hoeveel e-mailadressen verkeerd zijn en meer.

Hier kunt u:

  • Extra abonnee details toevoegen
  • Contactpersonen in subgroepen stoppen
  • De lijst met abonnees exporteren
  • Het inschrijfproces,  en -formulier wijzigen
  • Het uitschrijfproces regelen

Verwijder uw contacten

Een persoon uit uw lijst halen? Via een uitschrijvingsproces (wettelijk verplicht) kunnen de personen dit automatisch doen, hier heeft u dus geen omkijken naar! Toch iemand handmatig uit uw lijst halen? Klik op 'Manage subscribers' en zoek de contactpersoon op via het zoekveld. Weet u al waar deze persoon staat? Klik op zijn abonneelijst, vink de persoon aan en klik op 'Remove subscriber'.

Zoals u ziet is e-mailmarketing makkelijker dan u denkt. Wij wensen u veel plezier in het gebruik er van. Toch nog een vraag? Kijk bij onze 'Veelgestelde vragen' of neem contact met ons op!

Beginnen met HTML-mailing